Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Pim Scherpenzeel: "Kinderen horen niet stil te zitten, ze moeten rennen en klauteren!"

Pim Scherpenzeel houdt zich bezig met het bieden van beweegaanleidingen voor kinderen en volwassenen. Het is volgens hem belangrijk om in beweging te blijven op jonge leeftijd: "Als kinderen niet op jonge leeftijd leren te bewegen en bewegen leren leuk te vinden, dan is de kans veel groter dat ze in de toekomst ook weinig zullen bewegen als ze de school verlaten hebben."

"In Nederland hebben we last van bewegingsarmoede. Kinderen zijn te zwaar en kinderobesitas is een steeds groter wordend probleem. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de motoriek van kinderen zwaar achteruit aan het gaan is."

"Het zou dus heel mooi zijn als ze in nieuwbouwprojecten van basisscholen rekening houden en in het ontwerp ruimte creëren om het bewegen te integreren in het gebouw. We pleiten om met een wat bredere blik naar bouwen en realiseren van reguliere oude traditionele sporthallen. De aankomende jaren zijn er heel wat gebouwen aan vervanging toe en daar zou je heel veel kunnen betekenen voor de moderne beweegcultuur."

Wie is Pim?
Pim Scherpenzeel is van oorsprong gymleraar (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en volleybal trainer. Dat laatste noemt hij een uit de hand gelopen hobby. In 2013 is hij bondcoach geweest van het Paralympische Nederlandse dames zitvolleybal team. In 2016 is hij zelfs naar Rio geweest voor de olympische spelen.