Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Ton Hanselaar (Linnean Initiatief): "We spreken niet de taal die voor de patiënt altijd helder is

Nu het concept Waarde Gedreven Zorg er is, is het tijd om het echt goed op te pakken, vindt Dr. Ton Hanselaar. Ton is voorzitter van Werkgroep Versnelling Waarde Gedreven Zorg (Linnean Initiatief). Het Linnean Initiatief is gericht op de individuele zorgverlener (artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten enz.) om zelf acties te ondernemen in de eigen organisatie, met je eigen mensen, om meer waarde gedreven zorg aan te beiden. Er zijn inmiddels duizenden specialisten die zich hebben aangesloten. Samen de schouders eronder helpt om de zorg te ontwikkelen.

Dr. Ton Hanselaar: "Binnen de zorg spreken we niet altijd de taal die voor de patiënt altijd helder is. Is de patiënt überhaupt voldoende geïnformeerd om voor zijn of haar eigen leven beslissingen te kunnen nemen? En geven we die informatie wel transparant voldoende weer? Weten we wel waar we uit willen komen?"

Ton weet als arts, adviseur en bestuurder van diverse zorginstellingen wat er voor nodig is om de omslag naar ‘patiënt centraal’ te laten slagen.

Wat is het Linnean Initiatief?
Het Linnean Initiatief is een open, landelijk netwerk van meer dan 1000 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Ze maken zich hard voor waarde gedreven zorg.