Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Marie-Liz: kijk naar het geheel als het gaat om kinderen in de (jeugd)zorg

Marie-Liz de Jongh wil het verschil maken binnen de jeugdzorg. Ze was zelf een kind uit de jeugdzorg en heeft onder toezichtstelling gestaan. Volgens haar is er nog te weinig veranderd binnen de jeugdzorg en daar heeft ze moeite mee. Ze ziet namelijk dat er meer mogelijk is en vindt dat het echt anders moet; kinderen moeten goede hulp krijgen. Daarom heeft ze het heft in handen genomen en EQfit KIDSS opgezet. Om zelf het verschil te maken voor kinderen, maar ook voor de ouders van deze kinderen.

Marie-Liz “Wat wij echt heel erg belangrijk vinden is dat ouders openstaan, ook om eventueel ondersteuning te krijgen of een training te doen. Anders helpen wij kinderen, maar als zij dan teruggaan naar hun eigen omgeving dan beginnen we van voor af aan. Ze beïnvloeden elkaar in het systeem. Je moet dus het complete systeem aanpakken.”

“Mensen zitten al jaren in de zorg. Ik ken kinderen van tien tot twaalf jaar oud die al behandeling-moe zijn. Dus waarom zou ik het verschil maken? Waarom zijn wij anders dan anderen? Tuurlijk begrijp ik dat mensen sceptisch zijn, omdat wij binnen ons team allemaal een andere achtergrond hebben, ik ook. Ik ben een ervaringsdeskundige op de eerste plaats en heb verder allerlei kennis tot mij genomen. Medische basiskennis, holistische kennis maar ook kennis van de anatomie. Deze kennis heb ik ineen gepakt om juist het geheel als mens te zien. En dat is belangrijk. Het is nu allemaal versnipperd met specialismen. Iedereen heeft een andere basis en daar moet naar gekeken worden, niet naar de hokjes. Er moet dus echt gekeken worden per persoon wat deze nodig heeft! Bij EQfit KIDSS wordt gekeken naar hoe we intern werken met emoties en hoe ons lichaam reageert omdat we dan ook uiteindelijk gelukkiger kunnen worden als mens.”