Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Marc Veldkamp over bewegingsarmoede in Nederland: "Bewegen is van levensbelang!"

Marc Veldkamp is oprichter van CourtPerformance. Marc sport al zijn hele leven. Hij is squashspeler, squashcoach, oud-bestuurslid bij de squashbond en en oprichter van Racketlon Nederland. Gezondheid.nl sprak met Marc over bewegen, sporten en gezondheid.

“We hebben bewegingsarmoede in Nederland. Elke dag een uurtje sporten zou op scholen verplicht moeten zijn, wat mij betreft. Heel veel geld gaat zitten in zorg ‘achteraf’, terwijl er veel te weinig geld gaat naar preventie, voor een gezonde levensstijl, waar bewegen gewoon bij hoort.”

Als oprichter van Court Performance richt Marc zich nu op interactieve spelwanden. Interactief ‘gamen’, maar dan mét beweging. “Een soort Wii (Nintentdo), maar dan sta je niet in het luchtledige te zwaaien.” Voor trainingen, en ook voor kinderfeestjes. Offline gamification; “Je wilt toch beter zijn dan je maatje, dus wordt het vanzelf leuk. Een combinatie van een ‘game’ en sporten.”

"Ik verwacht dat een spelwand een standaard asset wordt in een gymzaal. Wat opvalt is dat de sportwereld erg conservatief is. Er verandert weinig tot niets. Toch is zo’n spelwand een toevoeging voor de sport. Want ieder kind vindt zo’n spelwand onmiddellijk leuk. Waarom zou je het dan niet inzetten?”

publicatiedatum en tijdSep 16, 2021 om 10:22