Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

“How About Mom: voor échte aandacht voor (aanstaande) moeders”

Frederieke en Anna Jacobs richten How About Mom op, nadat ze in de praktijk merkten dat ze ‘iets’ misten bij bestaande kanalen en media over zwangerschap en de kraamtijd. “Er wordt altijd gevraagd naar de baby. Maar ‘hoe voel jij je’ als moeder wordt nooit gevraagd. Er komt bij een bevalling heel wat kijken. Alles verandert, emoties, je lichaam, seksualiteit, terug naar werk. Ook ongemakken als urineverlies, bloedverlies, aambeien. Daar praat je niet over. Daar rust toch een soort taboe op. Wij wilden eerlijke verhalen vertellen en ervaringen delen. Met moeders en (medisch) deskundigen. In een boek, een app, bijeenkomsten en onze cursussen.”

Er bevallen in Nederland zo’n 170.000 moeders per jaar. Na de bevalling kunnen niet alleen lichamelijke klachten opspelen, ook mentale problemen als een postnatale depressie komen veel voor. Bij zo'n 1 op de 10 vrouwen ontstaat in de weken tot maanden na de bevalling een depressie. Het is daarmee een van de meest voorkomende aandoeningen bij nieuwe moeders. Er is een positieve kentering in de zorg, maar How About Mom probeert deze beweging op een positieve manier te versnellen.

How About Mom vult een gat voor jonge moeders en zwangere vrouwen. Om met praktische tips en heldere informatie je voor te bereiden op het magische moment en de tijd er na. Gewoon, zoals het is: https://howaboutmom.nl/

publicatiedatum en tijdSep 16, 2021 om 10:26