Selecteer een pagina

De bloeddruk van een persoon zegt veel over zijn of haar gezondheid. Een ongezonde levensstijl of stress kunnen de oorzaak zijn van een hoge bloeddruk. Een lage bloeddruk kan veroorzaakt worden door vochtverlies, maagproblemen of een griepvirus. Het kan ook voorkomen dat er geen duidelijke redenen zijn voor het ontstaan van een hoge of lage bloeddruk. Wel kunnen een te hoge bloeddruk of een te lage bloeddruk schadelijk zijn voor je gezondheid.

 

Hoog of laag?

De bloeddruk is de kracht waarmee het bloed tegen de randen van de bloedvaten drukt. Een te hoge bloeddruk ontstaat wanneer het bloed te hard tegen de wanden van de bloedvaten drukt. Mensen die een hoge bloeddruk hebben, merken er vaak niets van.

 

Bij een lage bloeddruk gebeurt het tegenovergestelde. Wel kan je last hebben van duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid of een slap gevoel. Heb je langere tijd last van één van deze, of meerdere symptomen? Het is aan te raden om je bloeddruk te meten.

 

Bloeddruk meten

De meeste mensen ervaren geen klachten bij een hoge of lage bloeddruk. Dat is een van de redenen waarom het belangrijk is om met regelmaat je bloeddruk te meten. Een hoge bloeddruk kan daarnaast de oorzaak zijn voor hart- en vaatziekten.

 

Te weinig vocht of te veel vochtverlies kan zorgen voor een te lage bloeddruk. Een hoge en lage bloeddruk kunnen beide schadelijk zijn voor je gezondheid. Actie ondernemen kan positief uitpakken voor je gezondheid.

 

Bloeddruk zelf meten

Het kan voorkomen dat de dokter je adviseert om zelf de bloeddruk te meten. Dit kan de huisarts met je afspreken wanneer de bloeddruk wisselend is bij de meting in de praktijk. Dit verschil in resultaten kan ontstaan door de zenuwen die je krijgt omdat je een bezoekje aan de dokter brengt. Wanneer je zelf op verschillende momenten, thuismetingen doet, kan je zelf je gemiddelde bloeddruk inschatten.

 

De bloeddrukmeter van Omron

Het is om verschillende redenen noodzakelijk om de bloeddruk te meten. Met de bloeddrukmeters van Omron ben je gegarandeerd van de meest betrouwbare bloeddrukresultaten. Meet je bloeddruk met bijvoorbeeld de Omron M6 AC bloeddrukmeter en hou je gezondheid op peil!