Selecteer een pagina

Naarmate een mens ouder wordt, vertraagt de celvernieuwing. Dit wordt ook mede veroorzaakt  door schade door te veel zon, stress, roken, een slecht voedingspatroon en door luchtvervuiling. Collageen en elastine, die samen voor een soepele, veerkrachtige onderhuidse steunlaag zorgen, worden niet meer op goed niveau aangemaakt. Hierdoor ontstaan er onderhuids gebieden, waarvan het steunweefsel ‘klonterig’ wordt. Aan de buitenkant ziet uw huid er niet langer mooi egaal en glad uit, terwijl op andere gebieden dit steunweefsel juist invalt. Aan de buitenkant valt de huid op die plekken ook in. Dat zijn dus rimpels.

Tijdelijke injectables leveren zeer fraaie resultaten op en de ingespoten stof wordt na verloop van tijd vanzelf door het lichaam opgenomen en afgevoerd. Deze injectables kunnen zonder bezwaar weer worden herhaald.

Cosmetische vulstoffen zijn niet allen gelijk.  Injectables en vulstoffen omvatten een scala van materialen, die laatste voor de verschillende lengtes van de tijd en hebben verschillende effecten en toepassingen. Er zijn twee grote categorieën van producten die worden gebruikt voor gezicht-injecties. Vulstoffen en relaxers. Vulstoffen herstellen het volume aan het gezicht en over het algemeen zijn de resultaten  direct zichtbaar. Rimpels die worden veroorzaakt door bewegingen van het gezicht worden meestal behandeld met Relaxers. De resultaten van deze Relaxers zijn meestal pas enkele dagen na de behandeling zichtbaar. Een uniek vulmiddel maakt gebruik bij de injectie van gekristalliseerde deeltjes onder de huid. De huid bouwt collageen rond de deeltjes en na verloop van tijd groeit het weefsel in volume.