‘Ik ben nooit ziek’ hoor je iemand wel eens zeggen. Statistisch bijna onmogelijk, maar het kan. De één is nou eenmaal sterker dan de ander. Toch geloven wij, dat als je een beetje let op hoe je leeft, minder ziek zijn vanzelfsprekender wordt. Lichaam en geest. Ziek zijn vóór zijn. En dat kan leuk zijn!
 
Minder mensen bij de dokter

afbeelding van Gezondheid.nl Redactie
Gezondheid.nl R...
23 april, 2017
0

Voldoende beweging helpt je om gezond te blijven. Soms is het echter lastig om voldoende te bewegen. In ons drukke bestaan is ons schema vaak overvol en dan is de auto snel gepakt. Ook als je moeilijk ter been bent of je conditie niet optimaal is, is de auto verleidelijk. Om fit en in vorm te blijven, is het belangrijk om juist wél de fiets te pakken. Wanneer een reguliere fiets voor jou geen optie meer is, biedt de elektrische fiets uitkomst. Je blijft in beweging, maar dan met een prettig duwtje in de rug.

 

afbeelding van Gezondheid.nl Redactie
Gezondheid.nl R...
28 maart, 2017
0

Zo, we hebben weer een aantal maanden binnen gezeten. Misschien meer gegeten dan goed voor ons is en de limiet voor gezond beeldschermgebruik ver overschreden. Nu de lente eraan komt hebben we geen excuus meer: het wordt hoog tijd er op uit te trekken. Dus trek je favoriete sneakers aan, haal de fiets uit de schuur en ga het bos in of het strand op.

afbeelding van Gezondheid.nl Redactie
Gezondheid.nl R...
18 maart, 2017
0

De bloeddruk van een persoon zegt veel over zijn of haar gezondheid. Een ongezonde levensstijl of stress kunnen de oorzaak zijn van een hoge bloeddruk. Een lage bloeddruk kan veroorzaakt worden door vochtverlies, maagproblemen of een griepvirus. Het kan ook voorkomen dat er geen duidelijke redenen zijn voor het ontstaan van een hoge of lage bloeddruk. Wel kunnen een te hoge bloeddruk of een te lage bloeddruk schadelijk zijn voor je gezondheid.
 
Hoog of laag?

afbeelding van Gezondheid.nl Redactie
Gezondheid.nl R...
22 januari, 2016
0

De VirtuaGym is een app welke mooi is uitgevoerd, dat mag gezegd worden. Maar voegt een dergelijke fitness app bij aan je gezondheid?
 

afbeelding van Gezondheid.nl Redactie
Gezondheid.nl R...
02 december, 2015
0

Innovatie en technologische ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken: telefonie, media, mobiliteit, gezondheid, etc.. Gelukkig beperkt het zich niet tot winst gedreven bedrijven. Ook goede doelen zien mogelijkheden en door innovatie toe te passen om de wereld een stukje beter te maken. Zo komt Unicef (US) nu met het Unicef Kid Power programma.  Waarmee kinderen door het dragen van de Kid Power Band meer bewegen en klein beetje bijdragen aan een betere wereld.
 
UNICEF

afbeelding van Gezondheid.nl Redactie
Gezondheid.nl R...
23 oktober, 2015
0

Deze column staat geheel in het teken van het voorkomen van hart -en vaatziekten. Ik heb  langere tijd in het buitenland gezeten om me te specialiseren in de preventie van hart- en vaatziekten.  Ik zeg altijd maar; je kunt er beter voor zorgen dat je niet op mijn spreekuur belandt aangezien dit zou betekenen dat je al op enige wijze last hebt van je hart.
 
Risicofactoren hart- en vaatziekten

afbeelding van dr. Janneke Wittekoek
dr. Janneke Wit...
08 april, 2015
0

Hartkloppingen, of het gevoel dat het hart soms ‘overslaat’, is een veelvoorkomend probleem in de cardiologische praktijk.  Ik krijg regelmatig patiënten met dit probleem op mijn spreekuur. Ingrijpende gebeurtenissen zoals het verliezen van een baan, echtscheiding, of het verlies van een dierbare, spelen hierbij zeker een rol. Zowel chronische stress als een heftige schrikreactie kunnen hartkloppingen (ook wel rimtestoornissen) veroorzaken.
 
Snelle, onregelmatige en voelbare hartslag

afbeelding van dr. Janneke Wittekoek
dr. Janneke Wit...
03 april, 2015
0

Over de verschillen tussen man en vrouw raken we niet uitgepraat. In de literatuur is de verscheidenheid van mannen en vrouwen een veelbesproken onderwerp. Dit verschil berust op de samenstelling van onze chromosomen (XX en XY)), de afkomst van verschillende planeten (Mars en Venus) of op het vermogen om kaart te lezen, in te parkeren of kleuren te zien.
 
Mannenkwaal?

afbeelding van dr. Janneke Wittekoek
dr. Janneke Wit...
27 februari, 2015
0