Selecteer een pagina

Zaterdag 26 juli komt het peloton aan op de Champs-Élysées in Parijs. De renners, in de leeftijd van 11 tot 14 jaar, hebben er dan 570 km op zitten. Naast de sportieve prestatie willen de kinderen aandacht vragen en geld inzamelen voor het Jeugdsportfonds.

Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen voor kinderen tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het doel is om €50.000 op te halen voor het goede doel. Op twitter en de facebookpagina van het Jeugdsportfonds is de tocht van dichtbij te volgen en wordt iedere dag verslag gedaan.

Belkin Tour Challenge for kids
Met een team van negen kinderen in de leeftijd van 11-14 jaar wordt in zeven dagen van Utrecht naar de Champs-Élysées in Parijs gefietst. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de wielersport, een gezamenlijke sportieve uitdaging aan te gaan, plezier te beleven aan sporten en om aandacht te vragen voor het Jeugdsportfonds. Onder professionele begeleiding van de gemeente Utrecht en Team Belkin hebben de kinderen drie zondagen getraind om zich voor te bereiden op deze fietstocht.

De fietstocht van Utrecht naar Parijs wordt volledig vergoed (eten & drinken, overnachtingen in hotels, fiets, wielerkleding, helm en eventueel andere benodigdheden).

De Belkin Tour Challenge for kids wordt georganiseerd door het Belkin Pro Cycling TEAM, samen met het Jeugdsportfonds, de gemeente Utrecht, Koninklijke Landmacht en met steun van de Nederlandse Ambassade in Parijs.