Selecteer een pagina

Wie de trends voor 2016 er op naleest, zullen we de doorbraak van de ‘social robots’ gaan beleven. Elektronische en digitale hulpjes om ons te helpen. Veel doemscenario’s geven een beeld van machines die de mensheid vervangen. Maar de meest eenvoudige vorm van de elektronische hulp rijdt allang rond in de huiskamer: de zelfredzame stofzuiger.

 

Het kan sympathieker. Neem bijvoorbeeld Tessa. De prachtig ontworpen thuisrobot van Nederlandse bodem. Tessa is voor mensen met dementie, zoals Alzheimer. Tessa helpt bij de dag- en activiteitenplanning. Denk aan geheugensteuntjes; vriendelijk gesproken reminders om bijvoorbeeld pillen in te nemen of te scheren. Tessa praat en speelt muziek. Je geeft aan Tessa door wat ze moet doen via de app op je smartphone of computer. Uiteraard geef je aan Tessa de persoonlijke muziek die mensen met dementie graag horen. Voor een positief effect op de stemming. Kortom, Tessa geeft mensen met dementie, familieleden en mantelzorgers een beetje extra steun en afleiding.

 

Tessa is nog in ontwikkeling en wordt getest. Begin volgend jaar is Tessa klaar voor vermenigvuldiging. Wil je op de hoogte blijven van Tessa of er een reserveren, schrijf je dan in via de site van Tinybots.