Selecteer een pagina

Bezoekers zijn geïnteresseerd
Opvallend is dat het percentage bezoekers dat het Kwaliteitsvenster bekijkt en direct weer verlaat zeer laag is (11,8 procent). Dit betekent dat bijna 90 procent van de bezoekers doorklikt in het venster en dus veel interesse heeft om verder te lezen. Gemiddeld bekijkt de bezoeker vijf en een halve pagina en zit de bezoeker ruim 3 minuten op de website. Ruim een kwart van de bezoekers heeft het Kwaliteitsvenster meer dan één keer bekeken.

Patiëntervaring op nummer 1
Uit analyse van de statistieken blijkt verder dat het thema patiëntervaring het best bekeken is, gevolgd door het werk van artsen en risicovolle operaties. Ook de pagina’s wachttijden en sterftecijfers zijn goed bezocht.

Top 5 meest bezochte Kwaliteitsvensters
1. Amphia Ziekenhuis
2. Albert Schweitzer Ziekenhuis
3. Tergooi
4. Bernhoven
5. Máxima Medisch Centrum

Elout Vos, lid Directiecomité van het Amphia Ziekenhuis: “Het is heel mooi dat het Kwaliteitsvenster van ons ziekenhuis zo goed bezocht wordt. Wij promoten het initiatief van de NVZ actief onder onze patiënten en plukken daar nu dus de vruchten van. Wij zijn trots op de kwaliteit van zorg in Amphia en willen dat graag in maat en getal laten zien. Het Kwaliteitsvenster draagt daar voor een groot deel aan bij.”

Over het Kwaliteitsvenster
Het Kwaliteitsvenster geeft patiënten zicht op de kwaliteit van tien zinvolle, ziekenhuisbrede thema’s. Vrijwel alle algemene ziekenhuizen hebben het uniforme Kwaliteitsvenster op hun website staan. De academische ziekenhuizen zullen snel volgen.

Eén website
Alle Kwaliteitsvensters zijn nu ook te benaderen via één website:
www.nvz-kwaliteitsvenster.nl. Op de website staat een kaart van Nederland waarop alle deelnemende ziekenhuizen en categorale instellingen staan. Patiënten kunnen zoeken op provincie, naam van het ziekenhuis, plaatsnaam of door op de landkaart te klikken. Met één muisklik op een ziekenhuislogo klapt een scherm open met de link naar het Kwaliteitsvenster. Ook staat de link naar de website van het ziekenhuis vermeld. Op deze website staat tevens meer informatie over dit initiatief.