Selecteer een pagina

We gaan weer richting zomer. Lekker naar buiten. Massaal pakken we de auto of het vliegtuig naar mooie plekken. Met vakantie, veelal lekker warm.

Veel mensen nemen medicatie mee. Pillen, poeders of bijvoorbeeld insuline als je diabetes hebt en dagelijks moet spuiten.

 

Ook als je niet op zomervakantie bent, maar op zakenreis bijvoorbeeld, is het verstandig medicatie op de juiste temperatuur te houden.

Medicijnen verliezen namelijk hun werking en effect als ze langdurig boven of onder een bepaalde temperatuur bewaard worden. Ook al gebruik je ze wel, dan kan het zijn dat er niets gebeurt. Dat kan behoorlijk vervelend zijn, zeker als je op reis bent en er is geen apotheek of medisch centrum in de buurt. Uit onderzoek blijkt, dat 93% van de mensen hun medicatie niet opbergt volgens de richtlijnen van de fabrikanten.

Herkenbaar?

 

Je kan beter omspringen met je kostbare medicijnen. Door simpelweg de temperatuur constant te meten. Door een kleine thermometer bij je insuline of andere medicatie te stoppen en een app ze in de gaten te houden. De een reis-etui, koelbox of koelkast.

 

MedAngel ONE heeft deze oplossing. MedAngel heeft een meetsysteem ontwikkeld, waarbij een ‘sensor’ de temperatuur constant in de gaten houdt. De metingen worden omgezet in gegevens die je op je smartphone kan aflezen. Ook geeft de mobile app signalen wanneer het driegt mis te gaan, met de temperatuur waarin je medicatie terecht is gekomen. Staat de app op groen, dan is het allemaal in orde. Rood: dan moet je ingrijpen en staat het blauw, dan is het te koud. Alles terug te zien in een tijdlijn.

In de app zit een database met meer dan 100 medicijnen, waarvoor temperatuur een issue is. MedAngel ONE is verkrijgbaar voor Android smartphones en binnenkort ook voor iPhone. Iets voor jou? Kijk hier voor meer informatie en hoe je MedAngel ONE kan bestellen.

 

Fijne zomer!