Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Zorg

Zwanenhof Zenderen: Heel helder helen

In Zenderen (Twente) staat een retraitehuis, dat kan worden omgebouwd naar een nieuw soort zorghotel: de Zwanenhof Zenderen. In dit oude klooster kunnen we met de nieuwste technieken (e-Health) mensen opvangen die niet(meer) in het ziekenhuis horen, maar nog ondersteuning nodig hebben voordat ze naar huis kunnen om verder te revalideren.

Zwanenhof Zenderen, Twente

Op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over de Zwanenhof Zenderen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Voor als je na het ziekenhuis nog niet naar huis kan
De Zwanenhof Zenderen er voor ieder mens die opzoek is naar gezondheid. Voor rust bij burn-out, herstel na kankerbehandeling tot dagbesteding van lichtgehandicapten met de samenwerking van studenten. Mensen die andere mensen ondersteunen en waar veel aandacht is voor technologie (e-Health) om iedereen een handje te helpen.

“In ziekenhuizen is men bezig met de ziekte genezen, wij willen de mens na hun ziekteproces ondersteunen naar gezondheid om een betere en gezondere versie van jezelf te worden.” ~ Ronald Helder

De Zwanenhof Zenderen met prachtig landschap en omgeving

Ruimte voor alle faciliteiten voor herstel
De Zwanenhof Zenderen heeft een totale oppervlakte van 6200m2, met tientallen kamers, behandelkamers en zelfs appartementen. Er komen restaurant en terrassen rondom het huis. Om te ontmoeten, elkaar op te zoeken en gezelschap te houden. Zowel binnen als buiten. Ook mensen die een dagje erop uit zijn, zijn welkom op de horeca-plekken. Er is een veel ruimte rondom het complex voor onze ‘Beweeg en Beleeftuin’; voor ontspanning, sporten, herstellen, onderwijs en om zorg te verbinden.

Waarom? Initiatiefnemers vertellen
“Ik zet mijn IT-ervaring in om kwetsbare, eenzame, mensen in de samenleving een betere kwaliteit van leven te geven. Mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie, mensen die zich alleen voelen. Geweldig toch dat IT kan bijdragen aan een oplossing? Ik zie kracht in het online en offline verbinden van mensen met elkaar in dit prachtige project in Zenderen.” vertelt Ronald Helder, één van de initiatiefnemers.

Ronald Helder

Lisanne Spaander staat ook aan de basis van dit initiatief: “Ik zet mijn ervaringen van mijn behandelingen tegen botkanker in om de samenleving te helpen een stukje gezonder en bewuster te worden. Ik heb vele therapieën ondergaan, soms zie je door de bomen de therapie niet meer en daarom willen wij mensen een hand geven opzoek naar gezondheid en die kennis die wij met elkaar hebben kunnen we hier in Zenderen delen met elkaar.”

Beiden hebben we een lang pad belopen in de ziekenhuizen ofwel door ziekte bij onszelf of bij onze naasten. Dit gegeven heeft onze ogen geopend om een verschil te maken in de gezondheidszorg. Wij zien dat mensen geen nummertje zijn, maar een persoon. Ze zijn geen patiënt en hoeven niet “geholpen” te worden. Ze zijn mens en wij geven hen een hand om op eigen kracht een betere en gezondere versie van henzelf te worden. Oftewel: “onze missie is om de zorg een stukje menselijker te maken.”

Steun van alle kanten
Er zijn inmiddels tientallen instanties, overheden en bedrijven die zich hebben aangesloten om De Droom van Zenderen werkelijkheid te laten worden. Gemeentes, opleidingen, zorgspecialisten, ziekenhuizen, bouwbedrijven, voedsel- en voedingsketens, Universiteit en veel omwonenden zien de plannen zitten en hopen (en verwachten) dat het zorghotel snel haar deuren opent.

Niets missen en updates ontvangen over De Zwanenhof Zenderen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Verhalen bekijken van de mensen die al betrokken zijn?

Wil jij ook meedoen of meedenken?
Stuur dan een bericht met je motivatie naar redactie@gezondheid.nl

Gezond blijven. Beter worden.

De zorg slimmer en menselijker maken. Dat willen wij. Plannen zijn groots, de uitrol heeft tijd nodig.

We leren elke dag en kunnen jouw feedback goed gebruiken.

Sluit je aan?