Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Bewegen

Wil jij een e-bike kopen of leasen? Of twijfel je?

Als jij tot de groep behoort die er naar uitkijkt om naar werk te fietsen, zodra thuiswerken niet meer hoeft, dan verwachten we dat een fiets leasen of fiets kopen een logische stap voor jou is. Vooral als je een regeling kan treffen met de HR-afdeling van je werk waardoor je een deel of het volledige bedrag voor een e-bike vergoed krijgt. Maar wat zijn de voordelen van fietsen (naar werk)?

publicatiedatum en tijdApr 6, 2021 om 15:03

Fiets jij je rondjes al?
Op weg naar de lente en zomer gaan we weer meer op de trappers staan. Lekker fietsen, meer naar buiten, je bent de enige niet. In heel Nederland bezitten we samen gemiddeld 1,4 fietsen per persoon, dit zijn in totaal 30 miljoen fietsen. Als jij tot de groep behoort die drie keer per week een rondje fietst, waarbij je 80 kilometer wegtrapt, dan zal dit artikel wellicht minder interessant voor je zijn. Maar als jij regelmatig twijfelt of je toch beter de fiets kunt pakken richting werk in plaats van de auto of het openbaar vervoer, dan is de aanschaf van een elektrische fiets de ideale oplossing.

Gezond blijven op de fiets: 1 dag minder verzuim
Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig fietsen minder ziek worden. Want het aantal dagen dat je ziek thuisblijft, zakt hierdoor gemiddeld met 1 à 2 dagen per jaar. Dat klinkt misschien niet als veel, maar als je bedenkt dat er 8 miljoen werkenden in Nederland zijn dan betekent dat 8 tot 16 miljoen dagen minder ziekteverzuim. Bovendien is bewezen dat als je 2,5 uur per week beweegt, dus 20 minuten per dag fietst, het risico op hart- en vaatziektes gevoelig daalt. Je bent hierdoor ook meer buiten. Fietsen is dus gewoon hartstikke gezond!

Fietsen is beter voor het milieu en dus goed voor je gezondheid
Er is nog een ‘up-side’ van het fietsen. Als je de auto laat staan voor die paar kilometer richting werk dan scheelt dat je brandstof en uitstoot. Bovendien is het fijn als je zelf langs minder auto’s hoeft te fietsen. Alle beetjes helpen. Ook dit werkt beter aan twee kanten.

Elektrische fiets leasen of toch kopen?
De elektrische fiets heeft een grote opmars gemaakt de afgelopen jaren. Ondertussen zijn er prachtig designs beschikbaar in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een e-bike van Batavus, Sparta, Gazelle, Kalkhoff of Koga. Je bent met een e-bike snel op weg, letterlijk. Naast een aantal versnellingen zoals ook op de gewone fiets tellen de versnellingen van de elektrische motor bij jouw inspanningen op. Helaas heeft een e-bike een bijkomend nadeel: de prijs. De ondergrens ligt bij circa € 1.400 en de aanschaf van een elektrische fiets kan oplopen tot € 9.600 voor een ‘kenteken’ model (Speed Pedelec) die 45 km/u haalt. Wellicht is een fiets leasen dan voor jou de oplossing. Net zoals bij een auto lease kun je een elektrische fiets leasen voor een vast bedrag per maand. Dit is afhankelijk van het lease-plan dat je afsluit. Hierdoor heb je er minder omkijken naar, zeker als je werkgever betaalt.

Als je een fiets-lease via je werkgever regelt, kan dit een win-win situatie opleveren. Jij een elektrische fiets en je baas minder verzuim. Best een mooie deal, toch? Wat vind jij? Heb je tips, of wil je je ervaringen kwijt? Praat mee en laat een opmerking achter.

Meer weten over het leasen van een e-bike?

Gezond blijven. Beter worden.

De zorg slimmer en menselijker maken. Dat willen wij. Plannen zijn groots, de uitrol heeft tijd nodig.

We leren elke dag en kunnen jouw feedback goed gebruiken.

Sluit je aan?