Reacties 1

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Avatar van Broodrooster
Broodrooster 1 jaar geleden
Ik vind Stamtafel qua privacy waarboring echt een voorbeeld t.o.v. heel veel andere soortgelijke applicaties. Het zou verboden moeten worden wat Facebook met onze data doet. Kwetsbare mensen zijn al snel de dupe van de verspreiding van hun persoonsgegevens. Mijn tante heeft volgens mij niet eens door dat alle foto's van haar gezin, woning en inboedel te zien zijn voor iedereen. Ze lijkt dit ook niet te begrijpen als ik haar erop aan spreek. Stamtafel zou de ideale oplossing voor haar zijn.
Digitaal

Veilig online contact via een Nederlandse app: Stamtafel

Een knuffel. Een blik van verstandhouding. Arm om je heen. Praten. Met mensen in één ruimte. Samenzijn. Dat is het beste en het fijnst.

publicatiedatum en tijdApr 6, 2021 om 10:15
Twee senioren gebruiken Stamtafel om in contact te blijven met familie.

Maar dat wordt steeds lastiger. Zorg staat daarbij onder druk. Om het 1-op-1 contact zo goed mogelijk te benaderen, kan de juiste technologie een handje helpen: Stamtafel.

VEILIGE EN NEDERLANDSE ONLINE PLATFORM

Stamtafel is de nieuwe Nederlandse ontmoetingsplek waar je eenvoudig online contact hebt met mensen die er voor jou toe doen. Een vereniging of stichting biedt Stamtafels aan hun achterban aan. Duizenden mensen hebben inmiddels een account en maken gebruik van zogenaamde ‘tafels’.

Gebruikers nodigen mensen uit met wie zij willen praten en delen. Familieleden, vrienden, lotgenoten, mantelzorgers of (zorg)professionals schuiven aan bij de ‘tafels’. Vanuit thuis en een andere eigen plek, met de gezelligheid en vertrouwdheid die erbij hoort.  Deze ‘tafels’ hebben een onderwerp die past bij de gebruikers. Er zijn tafels in gebruik die over een persoon kunnen gaan, tafels met als onderwerp ‘eenzaamheid’ en ook ‘bingo’ of ‘wielrennen’.

Lisanne Spaander en Stamtafel

Stamtafel richt zich op het welbevinden van een persoon. Hoe voelt iemand zich, wat heeft hij/zij gedaan.

Via Stamtafel kun je formele en informele zorg eenvoudig aan elkaar verbinden. Gegevens die geplaatst worden op stamtafel zijn niet terug te vinden in zoekmachines op internet. Profielen zijn niet vindbaar of openbaar. Met Stamtafel praat je online met elkaar. Je kunt je verhaal kwijt met bekenden en verzorgers. Veilig en afgeschermd.

Klik hier voor meer informatie over Stamtafel.

 

Gezond blijven. Beter worden.

De zorg slimmer en menselijker maken. Dat willen wij. Plannen zijn groots, de uitrol heeft tijd nodig.

We leren elke dag en kunnen jouw feedback goed gebruiken.

Sluit je aan?