Voorlichtingsset over menstruatie van Fentalks
Fysieke Gezondheid
Fysieke Gezondheid
06/10/2023
1 min
0

Kennisplatform Fentalks zet eerste stappen met online webshop

06/10/2023
1 min
0

Een wereld waar iedereen open, kwetsbaar en zonder schaamte over ongesteldheid kan praten als daar behoefte aan is. Dat is de missie van Fentalks. Een online kennisplatform met alle beschikbare informatie over ongesteldheid en een ongesteldheidsbox moeten helpen om dat doel te bereiken. Om beide van de grond te krijgen, zijn ze een tijd geleden met een crowdfundingscampagne gestart. En met succes! Lees hier wat hun plannen zijn voor de toekomst.

Fentalks heeft crowdfundingsdoelstellingen behaald

Na negentig dagen heeft Fentalks de 100% behaald. Of nouja, 102% zelfs. Dankzij 215 supporters hebben ze hun streefbedrag bereikt. Nu kunnen ze eindelijk beginnen met het concreet maken hun hun plannen.

De webshop van Fentalks

En nu? De webshop van Fentalks live! Daar kun je Fentalks verschillende edities van onze menstruatiebox Period Talk kopen of andere losse producten. Daarmee zijn ze al iets dichterbij het behalen van hun missie. Ook de website van Fentalks is in de lucht, hier blijven ze continu aan bouwen. Uiteindelijk moet deze website een groot kennisplatform worden. Hier bundelen ze hun kennis, ervaringen en ideeën met die van anderen.


Ferna Jalink: "We willen geen eilandje zijn, maar juist een startpunt. Een plek waar meiden, moeders en andere geïnteresseerden alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Maar je kunt er ook lekker doorheen struinen en onverwacht nieuwe informatie ontdekken."


Het ontstaan van Fentalks

Ferna Jalink is de oprichter van Fentalks. Zeven jaar geleden vond ze tijdens een bezoek aan vrienden in een drogisterij in Schotland een voorlichtingsset over menstruatie. Als moeder van twee dochters werd ze hier erg enthousiast van omdat dit een hele toegankelijke manier was om het gesprek over menstruatie met kinderen aan te gaan. Het bestond uit een zakje met een informatieboekje, maandverband en tampons. In Nederland waren er wel  prachtige boeken, brochures, websites en podcasts met veel informatie over menstruatie. Maar zo’n fijne ‘starterset’ voor je dochter, waar je als moeder, ouder of verzorger het gesprek makkelijk mee kunt starten, was er nog niet. Terug in Nederland onderzocht ze de mogelijkheid om een vergelijkbaar pakketje op de Nederlandse markt te krijgen. Ze kreeg tijdens haar zoektocht vooral veel enthousiaste bijval, maar er was nog niemand die het oppakte. Daarom is ze het na een tijdje zelf gaan doen en met succes!

Reacties