Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Voeding

Hoe gezond, lokaal, duurzaam en eerlijk voedsel bijdraagt aan je hormonale gezondheid

Na 6 boeken te hebben geschreven, brengt orthomoleculair therapeut en auteur Rineke Dijkinga haar eerste bookazine uit. De titel ‘Mooi Eten’ verwijst naar voedsel dat in heel veel opzichten zó mooi kan zijn: voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Ook mooi zijn de vaak ingenieuze natuurlijke processen en de passie van kleinschalige telers/boeren en producenten die achter je eten zitten. Die verdienen een prachtig podium. Eind november 2021 verschijnt daarom 'Mooi Eten'. Het thema van de eerste editie is hormonale gezondheid.

Een lading aan gezondheidsklachten, maar geen diagnose: van de patiënten die worstelt met onverklaarbare klachten blijkt 80% vrouw te zijn. Bij auto-immuunziekten is ruim 75% vrouw. Volgens Mirjam Kaijer, auteur van het onlangs verschenen boek ‘Ik ben geen man’, zeggen diverse artsen dat onder meer auto-immuunziekten bij vrouwen vaak hormoon-gerelateerd zijn. Orthomoleculair therapeut Rineke Dijkinga schreef al eerder het boek ‘Alles draait om je hormonen het is maar dat je het (w)eet.’ In navolging hierop komt eind november haar eerste bookazine uit ‘Mooi Eten, goed om te weten’, met daarin onder meer 35 hormoonvriendelijke recepten. Want preventie via jouw voeding is de eerste stap in gezondheid.

Rineke Dijkinga: "Hormonen hebben invloed op nagenoeg alles in je leven: je eetlust, je energie, je stemming, je stofwisseling, je gewicht, je slaap etc. Met gezonde voeding kun je preventief aan je hormonale gezondheid werken. Met mijn nieuwe bookazine hoop ik dat je meer inzicht krijgt in je hormoonsystemen en hoe ze elkaar beïnvloeden. De recepten zetten aan tot DOEN: met een optimale voeding en leefstijl kun jij je lichaam wapenen tegen de aanleg voor bijvoorbeeld schildklierproblemen, diabetes, overgewicht of onvruchtbaarheid. Als je weet dat je (hormonale) gezondheid ongelooflijk veel met ons milieu te maken heeft, ga je met plezier gezonde(re) keuzes maken. Niet omdat het moet of omdat het trendy is, maar puur om preventief te werken aan een goede (hormonale) gezondheid, waar jij je bovendien fitter en energieker door voelt. Mijn bookazine staat vol echte en (h)eerlijke voeding, uit de lokale keten. Dat is voor iedereen, of je nu gezond oud wilt worden, hormonale klachten in goede banen wilt leiden of aanstaande vader of moeder bent, het beste voor jezelf én de aarde."

Gezond eten op snijplank

Inclusief 34 hormoonvriendelijke recepten
Met hart en ziel verleidt Rineke al bijna 20 jaar mensen om zelf de keuken in te gaan. Om ‘mooi’ te eten: met échte, eerlijke, onbewerkte en gezonde ingrediënten van een gezonde bodem. Dit bookazine, een glossy magazine van 132 pagina’s, laat via interviews en (wetenschappelijke) informatie zien wat deze voeding voor je gezondheid doet. Het magazine bevat een speciaal hormoondossier, gewijd aan 5 dagelijkse voedingstips voor je hormonen. Rineke’s kennis over hormoonvriendelijke voeding is verder door het hele magazine verweven. Met eenvoudige, lekkere en duurzame voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden kun je al mooie stappen zetten voor je (hormonale) gezondheid. De 35 (seizoens)recepten zetten aan tot daadwerkelijk DOEN.

Duurzaam cadeau voor de feestdagen
Het bookazine met prachtige receptfoto’s is een mooi, duurzaam (december*)cadeau om aan jezelf of iemand anders te geven. Het laat zien dat voeding- die met liefde en aandacht voor mens en natuur geteeld is, jouw gezondheid én die van de aarde een grote dienst bewijst. Het zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord. En hopelijk geeft  het een stuk voldoening en zingeving om het te verzamelen, te maken en te eten. Het zou een waar feest zijn voor jouw hormonen, de aarde, de bodem en de dieren als we de decembermaand - met zijn meestal grote voetafdruk – al starten met ‘mooi eten’.

*Overigens is het geen december- of feestdagen nummer: de recepten zijn gericht op de vier seizoenen van het jaar. Met basic/eenvoudige recepten.

Gezond blijven. Beter worden.

De zorg slimmer en menselijker maken. Dat willen wij. Plannen zijn groots, de uitrol heeft tijd nodig.

We leren elke dag en kunnen jouw feedback goed gebruiken.

Sluit je aan?