Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Bewegen

Hoe blijf ik fit als de sportscholen zijn gesloten en het buiten slecht weer is?

Bewegen is goed voor je. Goed voor je botten, bloedsomloop, hersenen, hart en vaten. Dat weten we nu wel. Maar de vraag blijft natuurlijk: beweeg je ook daadwerkelijk? Of beweeg je wel, maar is het ook voldoende? Wij helpen je graag verder!

publicatiedatum en tijdApr 6, 2021 om 15:09
Hardlopen en samen buiten sporten

Trainen in groepjes: stok achter de deur
De mens is een groepsdier, ook als het gaat om bewegen. Het is voor veel mensen leuker en gezelliger om samen, of met een groep, een stuk te wandelen, te fietsen of te hardlopen. In groepjes trainen geldt niet voor iedereen. Maar het voordeel van samen afspreken is wel dat je meteen een stok achter de deur hebt om daadwerkelijk uit je stoel te komen. 

Wat is eigenlijk ‘voldoende bewegen’?
In 2017 zijn er richtlijnen opgesteld: De Nederlandse Norm Gezond Bewegen. In deze norm staat het volgende: “Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.”

En? Haal je dit?

Samen thuis bewegen en sporten, ouders en kinderen.

Duizenden sportscholen nog niet open. Wat nu?
In Nederland hebben we samen 3 miljoen abonnementen voor in totaal ca. 2.000 sportscholen. Uiteraard zijn de filialen van de ketens Basis Fit (ca. 200) en Fit For Free (ca. 95) de grote spelers, maar er zijn ook heel veel sportondernemers met één of een paar vestigingen. Nu deze faciliteiten niet bereikbaar zijn, hebben de sportondernemers het zwaar. Sommige hebben creatieve oplossingen aangegrepen om toch sporters te ontvangen, zoals het gebruik van buitenterreinen, zoals parkeerruimte en tuinen. 

Hoewel niet alle abonnementhouders ook regelmatig aan de gewichten hangen of op een loopband staan, zijn er toch een paar miljoen mensen die niet naar de sportschool kunnen. Uiteraard is wandelen of fietsen het meest gekozen alternatief. Maar je kunt een stap verder, als je dit nog niet gedaan hebt. Voor jong en oud: fitness apparaten voor thuis.

Apparaten die je helpen. Lekker thuis.
Wil je aan de slag met je gezondheid door meer te bewegen, zonder dat je naar buiten hoeft? En heb je plek voor een apparaat? Denk aan fitness toestellen die je conditie op pijl kunnen houden. Een hometrainer, een loopband of roeitrainer. Gewoon voor thuis. Heb je nog meer ruimte, dan kan je ook altijd zeer eenvoudig aanvullende oefeningen doen door een matje neer te leggen om grondoefeningen te doen. Voor elke leeftijd is er een apparaat, omdat je zelf bepaald hoe zwaar je traint. Er zijn zelfs toestellen met bijvoorbeeld een lage instap voor wat oudere mensen. Voor elk wat wils, dus.

Thuis zelf oefeningen doen helpt voor je gezondheid

Begin de dag goed
Het voordeel van fitness apparaten in huis is dat je altijd, zonder wachttijden of abonnement, aan de slag kunt. Wil je echt aan de slag met je gewicht, dan is de tip: ga 45 minuten trainen om 7:30 voordat je naar werk gaat of je dag begint. Uit onderzoek blijkt dat als je ’s ochtends sport, je minder honger ervaart, je spieropbouw beter werkt en dat dit de verbranding van vetten stimuleert.

Kopen via ons scheelt tot wel € 50
Maak een profiel bij ons aan en profiteer direct! Want bij elke bestelling op onze webshop gaat er automatisch 5% van de aanschaf. Toch mooi meegenomen, toch? We hebben drie trainingstoestellen voor je geselecteerd:

Ga toch fietsen
Is een fitness apparaat voor thuis niets voor jou? Dan kun je nog altijd de fiets pakken. Zoals letterlijk te zien is op de weg, zijn er veel meer fietsen verkocht dan afgelopen jaren. Als je een specifiek model wilt hebben, moet je soms maanden wachten omdat fietsen zijn uitverkocht of doordat de productie van fietsen vertraging oploopt door de toevoer van onderdelen uit het buitenland. Ben jij van plan om een e-bike te leasen of te kopen? Lees dan vooral ons artikel over e-bikes.

Praat mee! Wat vind jij?
Wacht je liever tot de sportscholen weer open zijn of zorg je zelf voor de discipline om te sporten?
Laat je reactie of tips achter.

Lees ook:

Gezond blijven. Beter worden.

De zorg slimmer en menselijker maken. Dat willen wij. Plannen zijn groots, de uitrol heeft tijd nodig.

We leren elke dag en kunnen jouw feedback goed gebruiken.

Sluit je aan?