Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Medisch

Gezondheid.nl komt met een nieuwe YouTube serie: THERAPIE

Vraag jij je soms af of er een therapie is die past bij de klachten die jij hebt? Of heb jij iemand die dicht bij je staat, iemand die worstelt met mentale of fysieke problemen? Iemand die verlichting zoekt van symptomen? Of heb jij advies gekregen om een bepaald soort therapie te ondergaan maar ben je benieuwd hoe deze therapie precies werkt? Kijk dan onze nieuwe YouTube serie: THERAPIE.

Nieuwe YouTube serie: THERAPIE

In Nederland hebben 4 op de 10 mensen ooit in hun leven één of meerdere psychische aandoeningen gehad. Iets minder dan de helft van alle Nederlanders. De cijfers blijven stijgen, ook in verband met het coronavirus. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een passende therapie om de mentale gezondheid te verbeteren. Mentale gezondheid hangt nauw samen met de fysieke gezondheid. Pijn in de rug heeft bijvoorbeeld effect op hoe gespannen iemand rondloopt.

Voor iedereen is er wel een geschikte therapie te vinden. Ook voor mensen met een ochtendhumeur is er therapie. En dat is fijn. Maar soms zien we door de therapie het bos niet meer. Soms lopen mensen jarenlang door met pijn terwijl er therapievormen zijn die deze pijn prima kunnen verlichten of verhelpen. Gezondheid.nl duikt daarom in de wereld van THERAPIE, in de breedste zin van het woord!

THERAPIE uitproberen
THERAPIE
is de nieuwe YouTube serie van Gezondheid.nl gepresenteerd door Lisanne Spaander. In THERAPIE gaan we nieuwe en minder bekende vormen van therapie onderzoeken en uitproberen. We gaat in gesprek met deskundigen, praten met ervaringsdeskundigen en laten ons informeren/adviseren. Dit doen we door elf de therapie uit te proberen of mee te lopen met iemand die de therapie uitprobeert. We stellen vragen, zijn kritisch en stellen ons open. Met THERAPIE willen we bekendheid geven aan verschillende vormen van therapie en oplossingen bieden aan mensen die rondlopen met een probleem (of hun naasten) en zich afvragen of hier een passende therapie voor is. De YouTube serie is voor mensen die interesse hebben in een ander soort zorg dan de bekende reguliere zorg.

Hyperbare Zuurstoftherapie in aflevering 1 van nieuwe YouTube serie Gezondheid.nl

In elke aflevering van THERAPIE wordt er een andere therapie ondergaan. Soms zijn dit therapievormen die goed zijn voor je mentale gezondheid en soms zijn dit therapievromen die goed zijn voor de fysieke gezondheid. In aflevering 1 van THERAPIE wordt Hyperbare Zuurstoftherapie bij de Da Vinci Kliniek onder de loep genomen. Terwijl er in aflevering 2 een familieopstelling bij UNLP wordt ondergaan. Benieuwd welke andere afleveringen er nog allemaal aankomen? Schrijf je dan vooral in voor de nieuwsbrief. We uploaden maandelijks een nieuwe aflevering van THERAPIE op ons YouTube kanaal.

Meedoen? Suggesties?
Ben jij een therapeut en/of heb jij een manier van mensen helpen om hun fysieke of mentale gezondheid te verbeteren? Of heb jij zelf therapie gehad die jouw echt enorm geholpen heeft? Wil je dit graag delen met een breder publiek? Neem dan vooral contact met ons op!

Lisanne Spaander presenteert THERAPIE voor Gezondheid.nl

Presentatrice: Lisanne Spaander
Lisanne Spaander is singer-songwriter en ambassadeur van het Prinses Maxima Centrum. Ze werd op haar zestiende gediagnosticeerd met Ewing Sarcoom; een kwaadaardige vorm van botkanker. Lisanne werd een jaar lang behandeld in het Radboud UMC in Nijmegen. Daar kreeg ze chemokuren, bestralingen en operaties. Na twee jaar schoon geweest te zijn werd ze opnieuw ziek en kreeg ze opnieuw chemokuren, operaties en bestralingen. Via haar muziek deelt ze haar ervaringen en gevoelens op indrukwekkende wijze. Ze heeft samen met Marco Borsato opgetreden en ook bij diverse Nederlandse zenders is ze tien. In haar boek ‘Vechtersbaas’ kun je haar verhaal lezen.

Gezond blijven. Beter worden.

De zorg slimmer en menselijker maken. Dat willen wij. Plannen zijn groots, de uitrol heeft tijd nodig.

We leren elke dag en kunnen jouw feedback goed gebruiken.

Sluit je aan?