Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Chantal Linders: "In kleine stapjes werken aan je fysieke en mentale gezondheid met Greenhabit"

Greenhabit is een vitaliteitsopleiding die in kleine stapjes (nudging) werkt aan je fysieke en mentale gezondheid. De methode richt zich op het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte. Ons brein is plastisch en kan heel goed leren. Er wordt iedere dag aandacht besteedt aan 5 elementen die ervoor zorgen dat jij een gezonde leefstijl ontwikkelt en volhoudt. (voeding-bewegen-ontspannen-positief denken-sociale omgeving).

Gezondheid.nl sprak met Chantal Linders, oprichter van Greenhabit: "Als je wil afvallen dan is dat vaak de focus. Terwijl je eigenlijk in de kern bijvoorbeeld een slecht zelfbeeld hebt, weinig zelfvertrouwen of veel stres ervaart waardoor je stofwisseling niet meer zo goed werkt. Bij Greenhabit proberen we altijd te kijken naar de kern. Wat is er aan de hand met iemand? Als je dat doet, dan kun je je problemen echt boven tafel krijgen en er iets mee doen."

Met Greenhabit wil Chantal Linders gedragsverandering stimuleren en daarmee mensen helpen met o.a. hartproblemen, diabetes type 2, nier- en hart- en vaatziektes.