Reacties 0

Sluit
Wat vind jij? Reageer

Jij bent de eerste. Laat je stem horen en start de discussie.

Digitaal

Beter inzicht in de coronadreiging in jouw buurt

Coronalocatie.nl is een applicatie voor iedereen die eigenlijk maar één echt ding willen weten: hoe groot is op dit moment het risico op corona in mijn buurt?

publicatiedatum en tijdApr 6, 2021 om 13:44
Coronalocatie.nl: beter inzicht in de coronadreiging in jouw buurt

Daarnaast presenteert coronalocatie.nl ook de 'goed nieuws kaart', een kaartlaag die laat zien waar de besmettingen dalen. De blauw kaartlaag kan aan- en uitgezet worden en toont in blauwe kleuren waar en in welke mate de besmettingen dalen.

 

Is het virus bij mij in de buurt?

Het virus komt en gaat in golven en verspreidt zich grillig van de ene plaats naar de andere. En zo zal het nog wel een tijdje doorgaan. We worden dagelijks overladen met getallen van het aantal testen, nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames, IC-opnames en het aantal sterfgevallen. Toch krijg je geen helder antwoord op een heel belangrijke vraag: wat is de situatie op dit moment bij mij in de buurt?

 

Zo duidelijk als een weerradar

Coronalocatie.nl werkt net als een weerradar. Op een bewegende kaart van Nederland ziet u de brandhaarden oplaaien en uitdoven, net als bij vuur van rood naar fel geel en daarna weer naar rood terug tot het helemaal verdwenen is. Je ziet duidelijk de plek waar je je nu bevindt en hoeveel nieuwe besmettingen er in de afgelopen week zijn geweest.

Ontwikkelingen van de afgelopen week

Onder de kaart een grafiek getoond die de toe- of afname van het aantal nieuwe besmettingen binnen een straal van 2,5 kilometer in de afgelopen week. Het getal dat je ziet geeft per dag een schatting van het aantal nieuwe gevallen binnen die straal in de afgelopen 7 dagen. Met één druk op de knop zoomt je in op jouw locatie. En wil je weten hoe de situatie is op een andere plek, bijvoorbeeld waar je werkt, de woonplaats van je ouders of een vakantiebestemming, type dan dat adres in het kader boven in het scherm.

De ‘goed nieuws-kaartlaag’

De gebieden waar het aantal besmettingen over langere tijd afneemt, worden als een aparte blauwe laag getoond op de coronakaart van Nederland. Op die manier word je nóg beter geïnformeerd over het aantal coronabesmettingen in jouw buurt en wordt nu ook in één oogopslag duidelijk waar het aantal besmettingen aanzienlijk daalt. De daling wordt weergegeven als het aantal besmettingen over de afgelopen 7 dagen is gedaald ten opzichte van de 7 dagen daarvoor.

 

Meer informatie over coronalocatie.nl

Gezond blijven. Beter worden.

De zorg slimmer en menselijker maken. Dat willen wij. Plannen zijn groots, de uitrol heeft tijd nodig.

We leren elke dag en kunnen jouw feedback goed gebruiken.

Sluit je aan?