De bloeddruk van een persoon zegt veel over zijn of haar gezondheid. Een ongezonde levensstijl of stress kunnen de oorzaak zijn van een hoge bloeddruk. Een lage bloeddruk kan veroorzaakt worden door vochtverlies, maagproblemen of een griepvirus. Het kan ook voorkomen dat er geen duidelijke redenen zijn voor het ontstaan van een hoge of lage bloeddruk. Wel kunnen een te hoge bloeddruk of een te lage bloeddruk schadelijk zijn voor je gezondheid.
 
Hoog of laag?

Gezondheid.nl R...
22 januari, 2016
0

De VirtuaGym is een app welke mooi is uitgevoerd, dat mag gezegd worden. Maar voegt een dergelijke fitness app bij aan je gezondheid?
 

Gezondheid.nl R...
02 december, 2015
0

Innovatie en technologische ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken: telefonie, media, mobiliteit, gezondheid, etc.. Gelukkig beperkt het zich niet tot winst gedreven bedrijven. Ook goede doelen zien mogelijkheden en door innovatie toe te passen om de wereld een stukje beter te maken. Zo komt Unicef (US) nu met het Unicef Kid Power programma.  Waarmee kinderen door het dragen van de Kid Power Band meer bewegen en klein beetje bijdragen aan een betere wereld.
 
UNICEF

Gezondheid.nl R...
23 oktober, 2015
0

Deze column staat geheel in het teken van het voorkomen van hart -en vaatziekten. Ik heb  langere tijd in het buitenland gezeten om me te specialiseren in de preventie van hart- en vaatziekten.  Ik zeg altijd maar; je kunt er beter voor zorgen dat je niet op mijn spreekuur belandt aangezien dit zou betekenen dat je al op enige wijze last hebt van je hart.
 
Risicofactoren hart- en vaatziekten

dr. Janneke Wit...
08 april, 2015
0

Hartkloppingen, of het gevoel dat het hart soms ‘overslaat’, is een veelvoorkomend probleem in de cardiologische praktijk.  Ik krijg regelmatig patiënten met dit probleem op mijn spreekuur. Ingrijpende gebeurtenissen zoals het verliezen van een baan, echtscheiding, of het verlies van een dierbare, spelen hierbij zeker een rol. Zowel chronische stress als een heftige schrikreactie kunnen hartkloppingen (ook wel rimtestoornissen) veroorzaken.
 
Snelle, onregelmatige en voelbare hartslag

dr. Janneke Wit...
03 april, 2015
0

Over de verschillen tussen man en vrouw raken we niet uitgepraat. In de literatuur is de verscheidenheid van mannen en vrouwen een veelbesproken onderwerp. Dit verschil berust op de samenstelling van onze chromosomen (XX en XY)), de afkomst van verschillende planeten (Mars en Venus) of op het vermogen om kaart te lezen, in te parkeren of kleuren te zien.
 
Mannenkwaal?

dr. Janneke Wit...
27 februari, 2015
0