• Home
  • Nieuws
  • Nederlandse topfotografen maken uniek werk voor borstkanker expositie Stichting Borstbeeld

Tip!

Doe de voedingstest ontvang gratis Omega 3 Visolie bij uw Personal Multi van FitForMe !

Nederlandse topfotografen maken uniek werk voor borstkanker expositie Stichting Borstbeeld

Vanaf 15 oktober staat op het Museumplein in Amsterdam een unieke expositie van twaalf Nederlandse topfotografen - Paul Blanca, Morad Bouchakour, Koos Breukel, Wendelien Daan, Willeke Duijvekam, Carli Hermes, Leo Hol, Miep Jukkema, Krijn van Noordwijk, Carla van de Puttelaar, Cornelie Tollens en Marcel van der Vlugt - die zich inzetten voor Stichting Borstbeeld en ieder een tweeluik maakten van modellen die door borstkanker borstreconstructie hebben moeten ondergaan. Initiatiefneemster Anouk Jongsma, ex-borstkankerpatiŽnt, wil met de reizende openluchttentoonstelling vrouwen bewust maken van de keuzes die ze zouden moeten krijgen ťn waarom ze moeten vragen bij de behandeling van borstkanker. In het bijzonder wordt aandacht gevraagd voor de huidsparende directe borstreconstructie, een specifieke operatie bij borstkanker die nu bij minder dan 15% van de vrouwen die een borstamputatie moeten ondergaan wordt uitgevoerd. Meer informatie op www.stichtingborstbeeld.nl.

Opdracht aan de topfotografen was de vrouwen op krachtige, intrigerende en op smaakvolle wijze te fotograferen en hiermee het bewijs te leveren dat deze vrouwen zich ondanks en dankzij hun operatie vrouwelijk voelen en zijn. Ook twee chirurgen stonden model. Eind oktober worden de originele fotoís geveild in het Concertgebouw te Amsterdam, de opbrengst hiervan komt ten goede aan het Antoni van Leeuwenhoek Kanker Researchfonds dat het investeert in baanbrekend onderzoek naar ĎKankertherapie op maatí. Vanaf 4 november is de tentoonstelling te zien in Rotterdam op het Stadhuisplein, daarna reist deze mogelijk door naar Den Haag.

Stichting Borstbeeld
Stichting Borstbeeld wil dat ieder vrouw met borstkanker volledig is geÔnformeerd over alle behandelmethodes, ook over die behandelmethodes die het desbetreffende ziekenhuis misschien niet in staat is uit te voeren of aan te bieden. Oprichter van Stichting Borstbeeld en initiatiefnemer van de fototentoonstelling is Anouk Jongsma (30 jaar), ex-borstkankerpatiŽnt. Zij ondervond hoe mondig je moet zijn om optimale zorg te krijgen. Met haar bewustwordingscampagne hoopt zij vrouwen duidelijk te maken dat ondanks de enorme emotionele Ďrollercoasterí die de diagnose borstkanker teweeg brengt, het van belang is zelf aan het roer te blijven staan om zo optimale zorg voor jezelf te waarborgen. Specifiek wordt aandacht gevraagd voor de huidsparende operatie bij amputatie met directe borstreconstructie. Een operatie die vaker aangeboden zou kunnen worden dan momenteel het geval is en die verschillende voordelen biedt. Zo bespaart het de vrouw een belastende confrontatie met een geamputeerde borst, scheelt het een tweede operatie en zorgt het voor een mooier resultaat.

Bron: Stichting Borstbeeld

Gerelateerd nieuws