• Home
  • Nieuws
  • Plastisch chirurg NKI-AVL uitgenodigd voor masterclass voor Marlies Dekkers

Tip!

Doe de voedingstest ontvang gratis Omega 3 Visolie bij uw Personal Multi van FitForMe !

Plastisch chirurg NKI-AVL uitgenodigd voor masterclass voor Marlies Dekkers

Plastisch Chirurg Leonie Woerdeman van het Nederlands Kanker Instituut Ė Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) geeft 5 en 6 oktober een masterclass over borstreconstructies bij ex-patiŽnten van borstkanker aan personeel en retailers van lingerie ontwerpster Marlies Dekkers. Dit om (ex)borstkankerpatienten beter te kunnen helpen aan de juiste lingerie.

Als het voor een succesvolle behandeling van de borstkanker vereist is om de borst te amputeren, is het in het NKI-AVL mogelijk om in dezelfde operatie de borst direct te reconstrueren. Voor de ontwerper en de verkoopdeskundigen is het noodzakelijk te weten waar in dat geval rekening mee gehouden dient te worden. Dr. Leonie Woerdeman zal dat tijdens de masterclass toelichten.

Jaarlijks krijgen 12.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Een heel groot deel daarvan wordt hiervoor geopereerd waarbij het voor 15 tot 20% niet mogelijk is om de borst te sparen. Dr. Woerdeman: ďAls de borst geamputeerd moet worden is het voor het cosmetisch eindresultaat beter als de reconstructie in dezelfde operatie wordt verricht. Door een aantal logistieke aanpassingen is het in het NKI-AVL gelukt patiŽnten deze mogelijkheid aan te bieden.Ē

In sommige gevallen is het ook mogelijk om bij amputatie de eigen tepel te behouden. In het NKI-AVL is inmiddels ervaring opgedaan met nipple banking waarbij de eigen tepel na een tijdelijke plaatsing (banking) in de lies, op de gereconstrueerde borst wordt teruggeplaatst. Het NKI-AVL is ťťn van de weinige instituten waar deze techniek wordt toegepast.
Initiatieven zoals van Marlies Dekkers, worden door het NKI-AVL van harte ondersteund.

Bron: NKI-AVL

Gerelateerd nieuws