• Home
  • Nieuws
  • Wandelen tegen borstkanker in Brabantse duinen

Tip!

Doe de voedingstest ontvang gratis Omega 3 Visolie bij uw Personal Multi van FitForMe !

Wandelen tegen borstkanker in Brabantse duinen

Damesschoenenfabrikant Durea viert zijn 60-jarig bestaan op zaterdag 7 juni met de eerste Durea Wandeltocht. De opbrengst van deze jubileumwandeling door Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen komt geheel ten goede aan de Stichting Pink Ribbon, die zich inzet voor de bestrijding van borstkanker. De deelnemers starten tussen 8.00 en 11.00 uur. Zowel vrouwen als mannen zijn van harte welkom.

Ter gelegenheid van de Oktober Borstkankermaand 2007 introduceerde de Stichting Pink Ribbon het thema ĎKom in bewegingí. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat dagelijks minimaal 30 minuten actief bewegen Ė zoals wandelen Ė de kans op borstkanker verkleint. Damesschoenenfabrikant Durea onderschrijft uiteraard het belang van actief bewegen, en zeker wanneer het wandelen betreft. Daarom besloot het bedrijf zijn 60-jarig bestaan aan te grijpen voor de organisatie van de eerste Durea Wandeltocht. Het is de bedoeling om voortaan jaarlijks een wandeling voor het goede doel te maken.

Stuifzandgebied
Vanuit Drunen heeft Durea wandelingen van 15 en 25 kilometer uitgezet door een van de mooiste stuifzandgebieden van Nederland: de Loonse en Drunense Duinen. Aan de rand van dit gebied bevindt zich in Drunen de fabriek van Durea. Het startpunt is aan de Prins Hendrikstraat 80 in Drunen. Tussen 8.00 en 11.00 kunnen de deelnemers zich aanmelden en vertrekken. De tocht staat open voor vrouwen ťn mannen, en ook Nordic Walkers zijn uitgenodigd mee te doen. Het inschrijfgeld van 10 euro per persoon komt geheel ten goede aan de Stichting Pink Ribbon. Durea neemt de kosten van de organisatie voor zijn rekening.

Durea begon in 1948 als kleinschalige damesschoenenfabrikant en is in de afgelopen 60 jaar uitgegroeid tot een fabriek met een jaarproductie van ruim 225.000 paar schoenen. Behalve modieuze schoenen met een perfecte pasvorm en veel comfort, heeft Durea ook een assortiment trendy wandelschoenen. Daarom past de speciale wandeltocht goed bij het bedrijf.

Aanmelden voor de speciale wandeltocht ten bate van de Stichting Pink Ribbon kan via www.durea.nl.

Bron: Durea

Gerelateerd nieuws