• Home
  • Nieuws
  • Informatiemarkt 'borstkanker en hoe nu verder'?

Tip!

Doe de voedingstest ontvang gratis Omega 3 Visolie bij uw Personal Multi van FitForMe !

Informatiemarkt 'borstkanker en hoe nu verder'?

Het Medisch Centrum Alkmaar organiseert op zaterdagmiddag 27 oktober a.s. een informatiemarkt 'Borstkanker en hoe nu verder' voor (ex)borstkankerpatiŽnten. Gecombineerd met deze markt zijn er drie voorlichtingsbijeenkomsten, waar een internist-oncoloog, een plastisch chirurg en een huidtherapeute een lezing geven. De markt zelf bestaat uit een aantal informatiestands van diverse externe organisaties en MCA-afdelingen.

De informatiemarkt is van 13:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in het MCA in de Pieter van Foreestzaal (huisnummer 015). De toegang is gratis. Voor het bijwonen van een lezing is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van de patiŽntenvoorlichting in het MCA, telefoon (072) 548 35 00.

Voorlichtingsbijeenkomsten
De heer F.J.T. van Oosterom, plastisch chirurg van het MCA, geeft een lezing over de diverse methoden van borstreconstructie bij vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Tijdstip van 13:15 tot 14:15 uur.

Mevrouw N. Ramaker, huidtherapeute van het MCA, geeft een lezing over littekenproblemen en oedeem (= lymfevochtophoping). Tijdstip van 14:30 tot 15:30 uur.

De heer dr. Ir J.J.M. van der Hoeven, internist-oncoloog van het MCA, geeft een lezing over nieuwe ontwikkelingen in de hormonale behandeling bij borstkanker. Tijdstip van 15.45 tot 16.45 uur.

Informatiestands
Diverse organisaties staan bij de informatiestands. U vindt hier informatie over borstprothesen, lingerie, badkleding en haarwerken. Ook zijn er organisaties die u onder andere informeren over lotgenotencontact en de revalidatieprogramma voor kankerpatiŽnten. Tot slot vindt u MCA-informatie over behandelingen van borstkanker: hoofdhuidkoeler, gezonde verbeelding en het Mamma Care Team.

Borstkankermaand
De maand oktober staat landelijk in het teken van borstkanker en is voor het MCA de aanleiding om een scala aan activiteiten aan te bieden in Alkmaar en omstreken. De informatiemarkt is er ťťn van. Op de pagina MCA. Aandacht voor borstkanker op deze website vindt u meer informatie.

Bron: Medisch Centrum Alkmaar

Gerelateerd nieuws