Heb jij wel eens last van je buik? Een opgeblazen gevoel nadat je hebt gegeten, buikpijn, weinig energie, hoofdpijn, diarree of juist opstopping? Dan kan het zijn dat je intolerant bent voor gluten. In Nederland hebben 1 op de 800 Nederlanders de diagnose glutenintolerantie gekregen. Als je glutenvrij eet kan dit gevolgen hebben voor je gezondheid, aldus gezondheidswetenschapper en diëtist Kirsten Batavier. Zaak dus om extra goed op je voeding te letten.

Rutger
20 mei, 2015
0

Iedere vrijdag struint gezondheid.nl het internet af naar het meest bijzondere en opvallende gezondheidsnieuws van die week.  Deze week: de wereld zit helaas bomvol rokers en drinkers, het slappe handje dat mogelijk duidt op harttfalen en we zijn eindelijk koortsvrij

Gezondheid.nl R...
14 mei, 2015
0

Heb je geen tijd om je twee keer per week in de sportschool uit te sloven? Of heb je alleen een super-de-luxe (en dure!) sportschool om de hoek? Dan kan het soms moeilijk lijken om fit te blijven. Niet is minder waar! Het grote geheim van een fit leven is bewegen. De volgende eenvoudige tips helpen je om meer te bewegen, en om lekker fit te worden!

Gezondheid.nl R...
14 mei, 2015
0

Gezondheid.nl praat je elke dinsdag bij over de leukste, handigste en meest innovatieve gezondheids-apps, gadgets en wearables. Deze week reviewen we de June Netatmo: een armband die je adviseert welke factor je met welke regelmaat moet insmeren.

Rutger
12 mei, 2015
0

Iedere vrijdag struint gezondheid.nl het internet af naar het meest bijzondere en inspirerende gezondheidsnieuws van die week.  Deze week: het hartverwarmende verhaal van de blinde Tatiana Guerre (30) die met dank aan een 3D-printer haar nog ongeboren kind kon zien via de echo. “Voel maar of hij eruit ziet zoals jij denkt.”

Rutger
08 mei, 2015
0

Vergeet het geijkte bosje bloemen, en geef je moeder aanstaande zondag op Moederdag echt iets waardevols: een kans op een nog gezondere levensstijl. Met deze cadeaus en gadgets kan haar dag voor 0 tot maximaal 250 euro niet meer stuk. En die van jou ook niet.
 

Rutger
07 mei, 2015
0

Gezondheid.nl praat je elke dinsdag bij over de leukste, handigste en meest innovatieve gezondheids-apps, gadgets en wearables. Deze week: een review van de nieuwe slimme bloeddrukmeter: de Withings Blood Pressure Monitor.

Gezondheid.nl R...
04 mei, 2015
0

Mensen die de ziekte van Lyme onder de leden hebben of hebben gehad en kampen met chronische klachten, zijn niet gebaat bij een extra lange behandeling met antibiotica.

 

Het gaat hierbij om chronische klachten als pijn, vermoeidheid en aandoeningen van het zenuwstelsel, blijkt volgens de NOS uit de eerste resultaten van een studie van het Radboudumc en de Maartenskliniek in Nijmegen. De resultaten werden maandag gepresenteerd in Kopenhagen op een Europees congres van microbiologen en infectiologen.

Gezondheid.nl R...
28 april, 2015
0

Nederlanders eten te weinig groente, fruit en vis. Slechts een kwart van de bevolking haalt de richtlijnen voor gezonde voeding. 

Gezondheid.nl R...
24 april, 2015
0

Weight Watchers doet in de Verenigde Staten onderzoek naar het effect van slimme weegschalen. De studie bekijkt of afvallen beter lukt als je je gewicht meet met behulp van een weegschaal die metingen aan de Weight Watchers app stuurt, die zorgt dat je per e-mail gepersonaliseerde feedback ontvangt. De studie wordt mede georganiseerd door The Miriam Hospital in Rhode Island en biedt plaats voor 90 vrijwilligers.

Gezondheid.nl R...
22 april, 2015
0

Pagina's