Waarom we slapen heeft geen vast omlijnd kader. Wat we weten, is dat je lichaam en onze hersenen voldoende rust moeten hebben om te kunnen herstellen. Deze rust is het beste als we slapen. Rond 8 uur per nacht voor volwassenen. Te weinig nachtrust? Dan herstel je onvoldoende.
 
Hoe je slaapt, meet je nu simpel zelf met bijvoorbeeld Beddit of iHealth Edge.
 

Gezondheid.nl R...
01 juli, 2015
0

De zon is heerlijk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Het aantal mensen dat huidkanker ontwikkelen stijgt met de dag. In Nederland hadden in 2014 50.000 mensen huidkanker. In 2004 waren dat er 28.000. 10% van huidkanker is de agressieve  melanoom, dat veelal start bij een moedervlek. Huidkanker is goed te behandelen. Maar ook hier geldt: hoe eerder je er bij bent, des te beter.
 

Gezondheid.nl R...
09 juni, 2015
0

Diabetes of suikerziekte is een veel voorkomende ziekte in Nederland. De BG5-glucosemeter van IHealth combineert moderne technologie als bluetooth en een app met de technologie van bloedprikken. Zo wordt zelf je eigen bloedsuikerniveau meten, volgen en tijdig corrigeren makkelijk dan ooit. De meter maakt gebruik van bluetooth-technologie en de resultaten worden automatisch opgeslagen in de gratis iHealth-app. De uitslagen van een meting zijn zowel op de glucosemeter zelf als op de smartphone af te lezen.

Rutger
27 mei, 2015
0

Gezondheid.nl praat je elke dinsdag bij over de leukste, handigste en meest innovatieve gezondheids-apps, gadgets en wearables. Deze week: een review van de nieuwe slimme bloeddrukmeter: de Withings Blood Pressure Monitor.

Gezondheid.nl R...
27 mei, 2015
0

Iedereen maakt het wel eens mee; je bent een uur of drie aan het werk achter je bureau en je energielevel daalt, je houding is niet ideaal meer en je concentratie is even ver te zoeken. Het nuttigen van een blikje energydrank is een kortetermijnoplossing die ook nog eens erg slecht is voor de gezondheid. MisterBrightLight geeft je dezelfde energy boost, maar dan op een gezonde manier: staand werken! Onderzoek toont namelijk aan dat staand werken het lichaam (her)activeert, omdat je veel meer spieren aanspant.
 

Gezondheid.nl R...
27 mei, 2015
0

Gezondheid.nl praat je elke dinsdag bij over de leukste, handigste en meest innovatieve gezondheids-apps, gadgets en wearables. Deze week reviewen we de June Netatmo: een armband die je adviseert welke factor je met welke regelmaat moet insmeren.

Rutger
21 mei, 2015
0

Heb je geen tijd om je twee keer per week in de sportschool uit te sloven? Of heb je alleen een super-de-luxe (en dure!) sportschool om de hoek? Dan kan het soms moeilijk lijken om fit te blijven. Niet is minder waar! Het grote geheim van een fit leven is bewegen. De volgende eenvoudige tips helpen je om meer te bewegen, en om lekker fit te worden!

Gezondheid.nl R...
20 mei, 2015
0

Heb jij wel eens last van je buik? Een opgeblazen gevoel nadat je hebt gegeten, buikpijn, weinig energie, hoofdpijn, diarree of juist opstopping? Dan kan het zijn dat je intolerant bent voor gluten. In Nederland hebben 1 op de 800 Nederlanders de diagnose glutenintolerantie gekregen. Als je glutenvrij eet kan dit gevolgen hebben voor je gezondheid, aldus gezondheidswetenschapper en diëtist Kirsten Batavier. Zaak dus om extra goed op je voeding te letten.

Rutger
20 mei, 2015
0

Iedere vrijdag struint gezondheid.nl het internet af naar het meest bijzondere en opvallende gezondheidsnieuws van die week.  Deze week: de wereld zit helaas bomvol rokers en drinkers, het slappe handje dat mogelijk duidt op harttfalen en we zijn eindelijk koortsvrij

Gezondheid.nl R...
14 mei, 2015
0

Iedere vrijdag struint gezondheid.nl het internet af naar het meest bijzondere en inspirerende gezondheidsnieuws van die week.  Deze week: het hartverwarmende verhaal van de blinde Tatiana Guerre (30) die met dank aan een 3D-printer haar nog ongeboren kind kon zien via de echo. “Voel maar of hij eruit ziet zoals jij denkt.”

Rutger
08 mei, 2015
0

Pagina's