Wie de trends voor 2016 er op naleest, zullen we de doorbraak van de ‘social robots’ gaan beleven. Elektronische en digitale hulpjes om ons te helpen. Veel doemscenario’s geven een beeld van machines die de mensheid vervangen. Maar de meest eenvoudige vorm van de elektronische hulp rijdt allang rond in de huiskamer: de zelfredzame stofzuiger.
 

Gezondheid.nl R...
15 december, 2015
0

Een ring om je vinger die trilt wanneer er een notificatie binnenkomt. Met een smartring hoef je in een volle en luidruchtige omgeving niet meer elke vijftien minuten je smartphone op te graven om te checken of de oppas gebeld heeft. Een stuk gezelliger en discreter dan wanneer je je smartphone (die anno 2015 te groot zijn voor je broekzak) op de trilstand zet en tafel moet parkeren.
 
Smartring

Gezondheid.nl R...
02 december, 2015
0

Afgelopen week introduceerde ONVZ de NRGY app. De eerste app ter wereld waarmee je binnen anderhalve minuut je fysieke, mentale en emotionele energie meet. Met de app meet je niet alleen hoe het met je energie staat, je krijgt ook adviezen wat je kunt doen om het te verbeteren.
 
Hoe werkt het?

Gezondheid.nl R...
02 november, 2015
0

Een acute hartstilstand komt veel voor in Nederland. 300 gevallen per week buiten het ziekenhuis. Wat iedereen zo langzamerhand weet, is dat je er snel bij moet zijn. Want het hart weer op gang krijgen moet binnen 6 minuten gebeuren om ernstige letsel te voorkomen. Natuurlijk is er 112. Doordat tijd zo’n belangrijke factor is, hebben regionale ambulancediensten iets extra’s bedacht: HartslagNu.

Gezondheid.nl R...
21 oktober, 2015
0

Eenvoudige oplossingen voor lastige dagelijkse issues. Daar worden we blij van. Neem Fello: een handige groeps-app speciaal voor mantelzorgers. Met je mede mantelzorgers kun je hiermee de dagelijkse zorg voor een familielid beter afstemmen. Nu zou je denken: maak een groep aan in What’s App en je bereikt hetzelfde. Maar Fello maakt het leven nog veel makkelijker. Wat is het verschil?
 
Fello maakt samen zorgen simpel
 

Gezondheid.nl R...
28 september, 2015
0

Waarom we slapen heeft geen vast omlijnd kader. Wat we weten, is dat je lichaam en onze hersenen voldoende rust moeten hebben om te kunnen herstellen. Deze rust is het beste als we slapen. Rond 8 uur per nacht voor volwassenen. Te weinig nachtrust? Dan herstel je onvoldoende.
 
Hoe je slaapt, meet je nu simpel zelf met bijvoorbeeld Beddit of iHealth Edge.
 

Gezondheid.nl R...
01 juli, 2015
0

De zon is heerlijk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Het aantal mensen dat huidkanker ontwikkelen stijgt met de dag. In Nederland hadden in 2014 50.000 mensen huidkanker. In 2004 waren dat er 28.000. 10% van huidkanker is de agressieve  melanoom, dat veelal start bij een moedervlek. Huidkanker is goed te behandelen. Maar ook hier geldt: hoe eerder je er bij bent, des te beter.
 

Gezondheid.nl R...
09 juni, 2015
0

Diabetes of suikerziekte is een veel voorkomende ziekte in Nederland. De BG5-glucosemeter van IHealth combineert moderne technologie als bluetooth en een app met de technologie van bloedprikken. Zo wordt zelf je eigen bloedsuikerniveau meten, volgen en tijdig corrigeren makkelijk dan ooit. De meter maakt gebruik van bluetooth-technologie en de resultaten worden automatisch opgeslagen in de gratis iHealth-app. De uitslagen van een meting zijn zowel op de glucosemeter zelf als op de smartphone af te lezen.

Rutger
27 mei, 2015
0

Gezondheid.nl praat je elke dinsdag bij over de leukste, handigste en meest innovatieve gezondheids-apps, gadgets en wearables. Deze week: een review van de nieuwe slimme bloeddrukmeter: de Withings Blood Pressure Monitor.

Gezondheid.nl R...
27 mei, 2015
0

Iedereen maakt het wel eens mee; je bent een uur of drie aan het werk achter je bureau en je energielevel daalt, je houding is niet ideaal meer en je concentratie is even ver te zoeken. Het nuttigen van een blikje energydrank is een kortetermijnoplossing die ook nog eens erg slecht is voor de gezondheid. MisterBrightLight geeft je dezelfde energy boost, maar dan op een gezonde manier: staand werken! Onderzoek toont namelijk aan dat staand werken het lichaam (her)activeert, omdat je veel meer spieren aanspant.
 

Gezondheid.nl R...
27 mei, 2015
0

Pagina's