Vergeet het geijkte bosje bloemen, en geef je moeder aanstaande zondag op Moederdag echt iets waardevols: een kans op een nog gezondere levensstijl. Met deze cadeaus en gadgets kan haar dag voor 0 tot maximaal 250 euro niet meer stuk. En die van jou ook niet.
 

Rutger
07 mei, 2015
0

Gezondheid.nl praat je elke dinsdag bij over de leukste, handigste en meest innovatieve gezondheids-apps, gadgets en wearables. Deze week: een review van de nieuwe slimme bloeddrukmeter: de Withings Blood Pressure Monitor.

Gezondheid.nl R...
04 mei, 2015
0

Mensen die de ziekte van Lyme onder de leden hebben of hebben gehad en kampen met chronische klachten, zijn niet gebaat bij een extra lange behandeling met antibiotica.

 

Het gaat hierbij om chronische klachten als pijn, vermoeidheid en aandoeningen van het zenuwstelsel, blijkt volgens de NOS uit de eerste resultaten van een studie van het Radboudumc en de Maartenskliniek in Nijmegen. De resultaten werden maandag gepresenteerd in Kopenhagen op een Europees congres van microbiologen en infectiologen.

Gezondheid.nl R...
28 april, 2015
0

Nederlanders eten te weinig groente, fruit en vis. Slechts een kwart van de bevolking haalt de richtlijnen voor gezonde voeding. 

Gezondheid.nl R...
24 april, 2015
0

Weight Watchers doet in de Verenigde Staten onderzoek naar het effect van slimme weegschalen. De studie bekijkt of afvallen beter lukt als je je gewicht meet met behulp van een weegschaal die metingen aan de Weight Watchers app stuurt, die zorgt dat je per e-mail gepersonaliseerde feedback ontvangt. De studie wordt mede georganiseerd door The Miriam Hospital in Rhode Island en biedt plaats voor 90 vrijwilligers.

Gezondheid.nl R...
22 april, 2015
0

Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zeggen dat het mogelijk is om zeer binnenkort astma aanvallen af te remmen voordat ze optreden. Nu richt de behandeling van astma zich op de bestrijding van symptomen, zoals de benauwdheid die met een astma aanval gepaard gaat. Dankzij de vondst van het team onder leiding van immunoloog Dr. Ir. M.C. Nawijn is dat straks niet meer nodig.

Gezondheid.nl R...
21 april, 2015
0

Het mooie weer is weer aangebroken. Met (hopelijk) veel zon. En zonlicht is goed voor een mens, voor bijvoorbeeld aanmaak van vitaminen D. Toch moet je opletten. Als je huid niet voldende wordt beschermd en verbrandt, kan huidkanker het gevolg zijn. Vooral een kinderhuid moet goed bedekt worden.
 
Hoe ontstaat huidkanker?
 

Gezondheid.nl R...
21 april, 2015
0

Zes topziekenhuizen die samen zo'n 10 procent van de kankerbehandelingen voor hun rekening nemen, hebben hun aanpak vergeleken. Zo hopen de Santeon-ziekenhuizen de zorg voor de patiënt de verbeteren. Zo blijkt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven de groep van palliatieve longkankerpatiënten gemiddeld langer te leven dan in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Als mogelijke oorzaak is aangewezen dat patiënten in de laatste levensfase in Eindhoven vaker chemotherapie krijgen dan in Utrecht.

Gezondheid.nl R...
17 april, 2015
0

Een schoonmaakrobot die helpt in de strijd tegen gevaarlijke ziekenhuisbacteriën. Het klinkt als sciencefiction, maar in de Verenigde Staten kijken ze er niet meer van op. De robot rijdt inmiddels in ruim 200 ziekenhuizen rond en blijkt erg goed in zijn werk.

Gezondheid.nl R...
16 april, 2015
0

IBM en Apple gaan nog nauwer samenwerken op het gebied van medische data. IBM gooit supercomputer Watson in de strijd, Apple de recent aangekondigde ResearchKit en HealthKit.

Gezondheid.nl R...
15 april, 2015
0

Pagina's